Duurzame warmte van de natuur met een warmtepomp systeem

Warmtepompen zijn de beste keuze wanneer men een verlaging van de verwarmingskosten wil combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie.
De bodem, maar ook de buiten- of omgevingslucht geven ons voldoende energie om in onze behoefte voor bijvoorbeeld ruimteverwarming en koeling of warmtapwater te voorzien.
De warmtepomp koppelt een comfortabel binnenklimaat in winter en zomer aan lage verbruikskosten. Daarbij levert de warmte pomp niet alleen een actieve bijdrage aan de verduurzaming van onze energievoorziening en milieu, maar zorgt ook nog eens voor een besparing in de energiekosten.

Ongeveer 75% van de energie die nodig is voor verwarming, koeling e.d. betrekt de warmtepomp uit de natuur, deze energie is gratis en onbeperkt voorradig.

Eenvoudig principe, efficiënte werking

Het technisch principe van een warmtepomp is hetzelfde als dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. Bij een koelkast wordt de warmte van binnen onttrokken en buiten de koelkast afgegeven.
Bij de warmtepomp gaat dit proces precies andersom, de warmtepomp onttrekt de warmte van zijn warmtebron (warmte met een lage temperatuur). De warmtepomp, bestaande in hoofdonderdelen uit de compressor, de condensor, de verdamper, expansieventiel en koelmedium, brengt deze vervolgens naar een hogere bruikbare temperatuur.
                                                                       
Voor een succesvolle en energiebesparende toepassing van warmtepompen dient de warmtepomp op de juiste wijze worden ingepast in het project en de installaties.
De warmtepomp moet integraal deel uitmaken van het ontwerp en realisatie en daarbij moet beslist aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Wilt u meer weten over warmtepomp installaties? Heeft u problemen met bestaande warmtepompinstallaties? Nieuwbouw of renovatieplannen en benieuwd of hier ook een warmtepomp toegepast kan worden?