Opwekking elektriciteit d.m.v. zonne-energie

Zo werkt het!

Fotovoltaïsche systemen zetten zonlicht direct om in elektriciteit voor het dagelijks gebruik, in woningen, bedrijfsgebouwen, scholen e.d. De PV-cellen worden samengekoppeld in één module om de spanning te verhogen en zo ook de stroomopbrengst.

De basiscomponenten van een zonnecel zijn twee lagen silicium, vervaardigd uit fijn zand. Deze silicium zijn positief en negatief gedoteerd met bepaalde chemische elementen. Als zonlicht op de zonnecel valt, wordt een elektrische spanning opgewekt tussen twee geladen lagen: de positieve en de negatieve laag. Net als bij een accu. De gelijkstroom wordt getransporteerd van cel naar cel en van module naar module. Via één dezelfde kabel komt deze bij de omvormer die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom. De gebruiksklare stroom is gekoppeld aan de groepenkast en het openbare elektriciteitsnet. Dit heeft het grote voordeel dat bij momenten dat de “groene” stroom niet onmiddellijk wordt geconsumeerd, de opgewekte stroom aan het openbare net wordt afgegeven.

Het juiste systeem voor elke situatie!

De vereisten voor het installeren van een fotovoltaïsch systeem zijn minimaal. Woningen, flat- of kantoorgebouwen, commerciële, industriële en agrarische gebouwen kunnen worden voorzien van een fotovoltaïsche systeem. Op elk schaduwvrij dakoppervlak met de juiste oriëntatie kan een installatie geplaatst worden. Verder is de toegang tot het openbare net van belang om een juiste en gewenste jaaropbrengst te realiseren.

Advies

WTSS Services denkt met u mee en maakt in overleg met u een vakkundig advies op maat.